Aktuelle bøker i Lesepause

Hjerteskjerende og fengslende roman fra Gill Thompson!

For å redde sitt barn, må en mor ta et grusomt valg …

Inspirert av sanne hendelser om barna som klarte å flyktet fra nazistene. En roman for alle som likte Tatovøren fra Auschwitz.

Praha 1939. Den unge moren Eva bærer på en hemmelighet fra fortiden. Da nazistene invaderer landet, vet hun at den eneste måten datteren vil være trygg på, er om hun blir sendt vekk. Selv om det kan bety at hun aldri vil se henne igjen. Men da Eva blir sendt til en konsentrasjonsleir, står hemmeligheten hennes i fare for å bli oppdaget.

I London melder Pamela seg som frivillig til å finne hjem til jødiske barn som kommer fra Europa. En dag står en liten jente alene igjen på perrongen. Pamela tar henne med seg. Da hennes egen sønn melder seg til det britiske luftforsvaret, innser hun hvor lett hennes egen verden kan rase sammen rundt henne …

Barnet på plattform 1

NY SOMMERBOK fra bestselgerforfatter Carole Matthews!

Kan en etterlengtet pause endre hele livet ditt?

Jodie Jackson trenger å komme vekk fra alt og alle, og reiser fra livet i London, karrieren og ektemannen. Mest av alt skulle hun ønske hun kunne skru tiden tilbake, men en tid alene på brorens nyrenoverte husbåt vil forhåpentligvis gi henne den freden og roen hun trenger.

Jeg liker det jeg ser. Her kan jeg absolutt trives – å si være lykkelig ville være å strekke det for langt. Jeg kan ikke akkurat si at jeg føler meg noe bedre eller lysere til sinns, men noe av vekten som har tynget hjertet og hodet mitt, har utvilsomt lettet litt for et øyeblikk. Kanskje det er det sjølufta og noen velplasserte designermøbler kan utrette. Jeg har ikke bodd alene på mange år, og det føles rart å være helt for meg selv uten noe personlig som tilhører andre mennesker i huset – eller båten i dette tilfellet. Jeg hører lyden av bølger som slår mykt mot skroget. Det er beroligende, nesten hypnotisk. Kanskje jeg kan lære å leve igjen her. Gudene må vite at den totale ensomheten er tiltrekkende.

Carole Matthews’ bøker er en oase i hverdagen – som gjør deg varm i hjertet og glad i sjelen. Solskinn og havbris er en frisk og lys sommerfortelling.

Ja, vi elsker Sarah Jio!

Frost i mai er en medrivende fortelling om overlevelse, håp og lengsel, som varmer selv de mest frosne hjerter. Anbefalt av gjesteredaktør Anne Rimmen som periodens bok i Lesepause.

I Seattle, en vårkveld i 1933, sier alenemor Vera Ray god natt til sin tre år gamle sønn, Daniel, og går på nattskift på hotellet. I løpet av natten begynner det å snø og blåse opp til storm, til tross for at det er i mai. Da Vera endelig kommer hjem, er Daniel forsvunnet. Alle spor er dekket av snøen, men hun finner bamsen hans på gaten utenfor huset. I mai måned åtti år senere raser en lignende snøstorm over Seattle. Journalist Claire Aldridge blir satt til å dekke hendelsen og se den i sammenheng med stormen i 1933. Hun kommer over saken med det forsvunne barnet, og blir nærmest besatt av å finne ut av hva som hendte med den lille gutten. Samtidig blir hun klar over en uventet forbindelse mellom henne selv og Vera.

«Engasjerende og fascinerende om kjærlighet, tap, skandaler og tilgivelse.»
PUBLISHERS WEEKLY

 En bok i Lesepause, Frost i mai.

Liker du Jojo Moyes, vil du elske Lori Nelson Spielman!

En liste for livet av Lori Nelson Spielman er en frisk, vakker og varm fortelling om de viktige valgene i livet.

Boken er anbefalt av Anne Rimmen som periodens bok i Lesepause. Lori Nelson Spielman tok lesere over hele verden med storm da hun debuterte med denne romanen som toppet norske og internasjonale bestselgerlister. Uimotståelig lesning om folk du blir glad i. En hjertevarm og underholdende feelgoodroman.

 

«Spielmans debut sjarmerer.»

Kirkus Reviews
 

«En vidunderlig, rørende historie som minner oss om å leve livet fullt og helt.»

Cecelia Ahern, forfatter

 

«En liste for livet har et stort hjerte, og en enda større sjel.»

Sarah Addison Allen, forfatter

 

«Uimotståelig! Den inneholder alt jeg elsker og ser etter i en bok. En intelligent, morsom og gripende pageturner.»

Susan Elizabeth Phillips, forfatter

 

En bok til din lesepause anbefalt av gjesteredaktør Anne Rimmen

En sterk fortelling om familie, kjærlighet, sorg og tilgivelse.

Nattergalen av Kristin Hannah er en gripende, storslått roman om livet til de kvinnene som ble igjen i det okkuperte Frankrike, etter at mennene deres dro i krigen. Boken gir et uforglemmelig portrett av to søstre som på hver sin måte kjempet for landet sitt, for familien sin, og for livet sitt. Nattergalen omtales av lesere verden over som ”fantastisk”, ”nydelig” og ”uforglemmelig”, og ble kåret til Årets beste bok av bl.a. Wall Street Journal, The Week, Goodreads, People’s Chioce, Buzzfeed.

 

«Nydelig skrevet … fylt med spenning og følelser.»
Sara Gruen, bestselgende forfatter
 

«Jeg elsket Nattergalen av Kristin Hannah.»
Isabel Allende