Prøv dessertoppskriften fra boken Hennapiken! Her finner du oppskriften på Rabri, en indisk dessert som er enkel å lage.

Fra boken Hennapiken, som har vært månedens bok her i Lesepause, har vi en oppskrift på Rabri, en indisk dessert som er enkel å lage. Den er kremet, mektig og sunn.

Det tar litt tid å lage rabri, men det er helt klart verdt innsatsen. Les en bok mens du rører!

Denne oppskriften gir ca. 10 porsjoner.

Ingredienser:

23,7 dl helmelk

4,7 dl kremfløte

1,9 dl sukker

1 ts knustekardemommefrø

2 ss røstede mandler i skiver

6 tråder safran

1 ts rose- eller kewraekstrakt (valgfritt)

 

Slik gjør du:

1. Bland melk og fløte i en dyp panne. Kok i 2 timer på lav varme mens du rører hele tiden. Skrap ned fløten som fester seg langs kanten av pannen, og rør den inn i blandingen igjen. Ikke la melken svi seg.

2. Ha 2 spiseskjeer av den varme melkeblandingen i en skål, legg safrantrådene i bløt i skålen, og sett til side.

3. Ha sukkeret oppi pannen.

4. Når melkeblandingen er kremet og redusert til det halve, tar du pannen av varmen. Kjøl ned.

5. Vend inn safranessensen, knuste kardemommefrø og mandelskivene i blandingen.

6. La stå kjølig i 4 timer.