To kvinner. En sjokkerende hemmelighet fra krigen. Dyrehagen i Berlin av Anna Stuart er følelsesmessig intens og nydelig skrevet.

Dette er en uforglemmelig og hjerteskjærende historisk roman om en tapper foreldreløs jente og en sjokkerende hemmelighet fra andre verdenskrig. Boken er inspirert av en sann historie, og er midt i blinken for alle som likte Barna fra toget og Tatovøren i Auschwitz.

 

Denne boken grep tak i meg fra første side … en innertier … Jeg elsket hver eneste side av den … Fantastisk!!

        - To Read is to Breathe

 

Berlin, 2019: Britiske Bethan har fått seg jobb som veterinær i dyrehagen i Berlin. Med seg hjemmefra har hun en liste med tyske kvinnenavn som hun fant i sin avdøde mors smykkeskrin. Øverst på listen står det «Katharina Heinroth». Ingen kan gi henne svar på hvem disse kvinnene er, men Bethan klarer ikke å la det ligge.

Dyrehagen i Berlin, 1943: Da foreldrene til ti år gamle Adelaide og hennes nyfødte søster blir drept i et bombeangrep, oppsøker en knust Adelaide morens beste venninne, Katharina Heinroth. Den snille dyrepasseren tar de to jentene under sine vinger. Bombingen fortsetter, og Adelaide prøver etter beste evne å stenge ute alt det fryktelige ved å ta seg av lillesøsteren og leke med de søte apeungene. Men da Katharina organiserer en farlig operasjon for å hjelpe barn og dyr ut av den sønderbombede byen, går noe galt. Og Adelaide må love adoptivmoren sin å holde på en sjokkerende hemmelighet – en hemmelighet som vil forandre Adelaides liv for alltid.

Se flere bøker fra Lesepause her