Fra boken Hennapiken har vi funnet oppskriften på Rabri, en indisk dessert som er veldig enkel å lage. Denne tradisjonsrike desserten er kremet, mektig og veldig god.
Oppskriften gir ca. 10 porsjoner.
Ingredienser:
23,7 dl helmelk
4,7 dl kremfløte
1,9 dl sukker
1 ts knuste kardemommefrø
2 ss ristede mandler i skiver
6 tråder safran
Slik gjør du:
- Bland melk og fløte i en dyp panne. Kok i 2 timer på lav varme mens du rører hele tiden. Skrap ned fløten som fester seg langs kanten av pannen, og rør den inn i blandingen igjen. Ikke la melken svi seg.
- Ha 2 spiseskjeer av den varme melkeblandingen i en skål, legg safrantrådene i bløt i skålen, og sett til side.
- Ha sukkeret oppi pannen med melkeblandingen.
- Når melkeblandingen er kremet og redusert til det halve, tar du pannen av varmen. Kjøl ned.
- Vend inn safranblandingen, knuste kardemommefrø og mandelskivene.
- La stå kjølig i 4 timer.