Julens beste feelgoodbøker

Vi i Lesepause har plukket ut tre feelgoodbøker du bør lese i desember, for å være sikker på at julestemningen kommer på plass. Her får du herlige juleromanser og nydelig høytidsstemning. Dette er bøker som gjør deg glad, og som hjelper deg med å stresse ned i en hektisk førjulstid.

En mann til jul av Jenny BaylissEn mann til jul av Jenny Bayliss

Likte du En dag i desember, da er dette den perfekte juleboken for deg!
Dette er sjarmerende, morsom og herlig feelgood. Vi møter Kate Turner som ikke er særlig god på romantiske forhold. Kan tolv dater med tolv forskjellige menn i desember endre på dette? Treffer hun den rette?

Gjør deg klar til deilig, festlig høytidsstemning!

Boken kan du kjøpe her

 

Adventskalenderen av Siri ØstliAdventskalenderen av Siri Østli

I denne sjarmerende feelgoodromanen får du alvor, humor og en fin dose romantikk. Norges feelgood-dronning Siri Østli er nå aktuell med juleromanen Adventskalenderen.

Fies liv blir snudd opp ned en helt vanlig tirsdag. Under frokosten forteller mannen at han vil skilles, og ber henne om å flytte ut. Nå blir hun forvist til en upraktisk og utrivelig loftsleilighet på den andre siden av byen. Fortvilet over at livet brått er snudd opp ned, forsøker Fie å dempe sorgene med beroligende tabletter. Den voksne sønnen er flau over morens sammenbrudd og tar ikke lenger telefonen når hun ringer.

Det er storesøsteren Sara som forlanger at Fie tar grep, og gir henne derfor en utfordrende adventskalender. Det fører til at Fie skaffer seg en hund, møter Trym, Lykke og Adam, og mange andre. Adventstiden skal vise seg å bli full av opplevelser, til tider krevende og overveldende, men ganske fin likevel.

Dette er en sjarmbombe av en juleroman!

Feelgoodbøker fra Siri Østli: På høye hæler over Grønland (2009), Det søte liv (2011), Pikekyss og djevelkake (2013), Stikkelsbærsøstre (2015), Adventskalenderen (2021)

Boken kan du kjøpe her

 

En hund til jul av Lizzie ShaneEn hund til jul av Lizzie Shane

Den lille byen Pine Hollow har alt Ally Gilmore kan ønske seg til jul: lett snøfall, småbysjarm og tid til familien. Så finner hun ut at en gjerrigknark i bystyret har stanset driftstøtten til familiens omplasseringshjem for dyr, og nå har hun bare fire uker til å finne nye hjem til 12 hunder. Men da hun konfronterer den lokale gjerrigknarken, Ben, finner hun fort ut at han er mye mer fornuftig – og kjekkere – enn hun hadde sett for seg.

Det skal vise seg at Ben har mer enn nok å stri med som bystyremedlem og verge for sin hundegale 10 år gamle niese. Han har dårlig samvittighet for nedleggelsen av omplasseringshjemmet, og etter hvert tilbringer han mye tid sammen med Ally for å finne nye hjem til hundene. Sladderen går, og stadig nye misforståelser oppstår, mens alle hjerter gleder seg til jul.

Boken er perfekt for alle som er glad i dyr og som ønsker seg en julefortelling med lykkelig-alle-sine-dager-vibber.

En herlig juleromanse med alt man kan ønske seg til jul!

Boken kan du kjøpe i dagligvare & kiosk.

 

 

SE FLERE BOKTIPS FRA LESEPAUSE HER