Bøker og boktips for mørke høstkvelder

Her er feelgoodbøkene vi gleder oss til denne høsten. Det er bøker med både spenning og hjertevarme, lidenskap, drama og kjærlighet. Toppen av lykke er jo leselykke!

Visste du at Dolly Parton har skrevet en roman sammen med en av verdens mestselgende krimforfatter, James Patterson? Det er bare å krype ned i godstolen, nyte høstkveldene og fryde seg.

Run, Rose, Run av Dolly Parton og James Patterson (Innbundet)

Run, Rose, Run

av Dolly Parton og James Patterson

Fra to amerikanske superstjerner kommer en storslagen underholdningsroman om en ung artist som er villig til å gjøre hva som helst for å slå gjennom – og overleve.

 

Dolly Partons debutroman er fylt av dramatikk, følelser og ambisjoner.

       - Bjørn Ivar Fyksen, Klassekampen

 

AnnieLee er en kommende stjerne som synger om sin vanskelige fortid. Hun er også på rømmen. Hennes største drøm er å slå gjennom som artist i Nashville. Men det er nettopp i denne byen at fortiden truer med å innhente og ødelegge henne. Akkurat idet hun er i ferd med å gi opp, tar en av de største countrystjernene henne under sine vinger.

Sakte, men sikkert begynner AnnieLee på sin vei mot toppen, men hele tiden truer en sjalu og hevngjerrig eks i bakgrunnen.

Dette er en storslagen, romantisk spenningsroman!

 

James Pattersons mesterlige fortellerkunst kombinert med Dolly Partons dype kjennskap til Nashvilles mørke sider gjør dette til en fantastisk bok.

       - Lisa Gardner, forfatter

 

Kjøp boken her

 

Leksjoner i god kjemi av Bonnie Garmus (Innbundet)

Leksjoner i god kjemi

av Bonnie Garmus

Denne romanen har tatt lesere over hele verden med storm, og det forstår vi godt. Dette er ellevilt, morsomt og humørfylt! Det er en skikkelig underholdningsroman, men som også inneholder en god porsjon alvor.

 

... en skikkelig underholdningsroman, men med betydelig alvor.

       - Guri Hjeltnes, VG

 

Vi er i Amerika på 1960-tallet, hvor forskeren Elizabeth Zott er med og kjemper for likestilling. Livet gjør sine krumspring, og hun ender opp som alenemor og TV-kokk. Med sin kjemiske tilnærming til matlaging gjør hun stor suksess, og i tillegg til å lære amerikanske kvinner kjemi, lærer hun dem også at deres plass ikke nødvendigvis er på kjøkkenet.

Kjøp boken her

 

Stuepiken av Nita Prose (Heftet)

Stuepiken

av Nita Prose

Hva vil det si å være den samme som alle andre, men likevel helt annerledes? Vi møter stuepiken Molly Gray, som sliter med nettopp dette. Etter at bestemoren døde må hun klare seg selv, i en verden som ikke alltid er like lett å forstå.

 

Mesterlig fortalt. Jeg elsket den.

       - Santa Montefiore, forfatter

 

Molly er den perfekte stuepike, og sørger for at værelsene på Regency Grand Hotel alltid er plettfrie. Den dagen hun låser seg inn i suiten til den rike og mektige Charles Black blir imidlertid hennes ryddige liv snudd på hodet. Fra å være en vanlig stuepike blir hun nå mistenkt for mord.

Heldigvis har hun noen som kan hjelpe seg, og jakten på den egentlige drapsmannen er i gang.

Stuepiken er en nydelig feelgoodroman, men også et hjertevarmt og gripende mysterium.

Kjøp boken her

 

Summen av deg og meg av Cecelia Ahern (Innbundet)

Summen av deg og meg

av Cecelia Ahern

Dette er en nydelig og sjarmerende fortelling fra Irland, skrevet av bestselgerforfatter Cecelia Ahern.

Allegra er en ung kvinne som jobber som parkeringsvakt. Hun bøtelegger en mann som blir rasende, og påstår at hun er summen av de fem personene som står henne nærmest her i livet – og ikke på en positiv måte.

 

Morsom, tankevekkende og original.

       - MIRROR

 

Allegra begynner å reflektere over hvem hennes nærmeste er. Hva betyr hun for dem? Og de for henne? Og har hun egentlig fem personer som står henne virkelig nær?

Kjøp boken her

 

SE FLERE BOKTIPS FRA LESEPAUSE HER