De beste feelgoodbøkene! Lesepause har plukket ut fem gode feelgoodbøker til deg som elsker hjertevarme romaner med lidenskap, drama og kjærlighet!

Vi i Lesepause har plukket ut fem gode feelgoodbøker til deg som elsker hjertevarme romaner med lidenskap, drama og kjærlighet!

Vi som elsker bøker, vet at toppen av lykke er leselykke! De sterke historiene dere fortiden møter fremtiden, fulle av følelser og menneskelig drama. Begravde hemmeligheter, familiebånd, svik og kjærlighet, tilgivelse, lidenskap og løgner. Vi har feelgoodbøkene som byr på store leseopplevelser. Bøkene du leser med hjertet!

Her er Lesepause sine fem feelgood-anbefalinger:

  • Daisy Jones & The Six av Taylor Jenkins Reid
  • Den lille bokens hemmeligheter av Tracy Rees
  • Vi var en familie av Shilpi Somaya Gowda
  • Et hav mellom oss av Gill Thompson
  • Evelyn Hugos syv ektemenn av Taylor Jenkins Reid

 

Daisy Jones & The Six av Taylor Jenkins ReidDaisy Jones & The Six

av Taylor Jenkins Reid

Daisy Jones & The Six er en fantastisk underholdende feelgoodroman, og en lesefest av de sjeldne! Det er en gripende roman om veien til berømmelse for det ikoniske 70-tallsbandet, og om deres vakre vokalist, som endelig avslører årsaken til bandets mye omtalte oppløsning.

Alle var der. Alle husker det forskjellig.

I en periode var Daisy Jones & The Six overalt. Deres album ble spilt på alle klubber, de solgte ut konserter over hele verden, og musikken deres definerte en æra. Så plutselig, den 12 juli 1979 splittet bandet opp. Uten at noen fikk vite hvorfor. Før nå.

Daisy Jones & The Six er fortellingen om bandets oppgang og dramatiske fall på toppen av berømmelsen. Det er en omveltende kjærlighetshistorie og et ikonisk portrett, skrevet som et muntlig vitnemål over et av 70-tallets fremste (men aldri eksisterende) rockeband.

Jeg falt pladask for Daisy og slukte boken på en dag. Jenkins Reid kastet meg rett inn i 70-tallets magiske musikkscene på en måte som jeg aldri kommer til å glemme.

       - REESE WITHERSPOON

 

Taylor Jenkins Reid er en kjent forfatter og essayist, bosatt i Los Angeles. I 2019 vant hun Goodreads-prisen for beste historiske roman for Daisy Jones & the Six, som også skal bli TV-serie på Amazon.

Kjøp boken her

 

Vi var en familie av Shilpi Somaya GowdaVi var en familie

av Shilpi Somaya Gowda

Vi var en familie er en roman som gir innsikt. Det er en inderlig skildring av en familie på fire som desperat forsøker å finne veien fra en smertefull fortid til en håpefull fremtid. En uforglemmelig og gripende fortelling om en familie i oppløsning etter en tragedie.

Selv om dette er en trist roman, gir den også håp om hvordan man kan komme seg gjennom kriser, hvordan man kan legge fra seg en enorm skyldfølelse, og hvordan man kan knyte sammen kjærlighetsbånd som man trodde var brutt for alltid. Boken er lærerik og innsiktsfull på mange plan, den handler mye om sorg, skyld og savn, men den handler også om at man må finne sin vei i livet uansett hva som skjer. Og at det er lov å trå feil og starte på nytt. En historie som lever lenge etter at siste side er lest.

Gowda beskriver med medfølelse og et skarpt øye løgnene vi forteller oss for å unngå å møte våre egne demoner.

       - KIRKUS REVIEW

 

Shilpi Somaya Gowda er fra Toronto i Canada og er forfatteren bak bestselgerne Indias datter og Gyllen sol. Begge disse ble internasjonale bestselgere og solgte over en million eksemplarer verden over. Hun bor nå i California sammen med ektemann og barn.

Kjøp boken her

 

Den lille bokens hemmeligheter av Tracy ReesDen lille bokens hemmeligheter

av Tracy Rees

Tracy Rees har skrevet en nydelig feelgood-fortelling om å finne sin plass i verden og lære å elske igjen, perfekt for alle som liker Jojo Moyes og Cecilia Ahern. En hjertevarm roman, en fantastisk virkelighetsflukt.

Da Gwens foreldre dør, flytter hun til tanten, som bor i en landsby i Kent. Den første tiden er hun nedfor og usikker på hva hun skal gjøre med livet sitt. Men da hun en søndag besøker kirken og får vite at den må stenge fordi det vil koste for mye å reparere taket, får hun en idé. Gjesteboken er full av hilsener fra besøkende som elsket den nydelige kirken. Kanskje hun kan kontakte dem og samle inn penger til renoveringen?

Hun trodde hun skulle holde på med dette alene, men en annen frivillig melder seg snart. Jarvis er en ung mann som til tross for sin barske fremtoning, også sliter med å finne fotfestet. Mens de går gjennom gjesteboken sammen, blir Gwen overrasket over hvor mye denne oppgaven betyr for henne. Flere av dem hun får kontakt med, avslører hendelser fra fortiden, og det viser seg snart at Jarvis har sine egne grunner for å hjelpe henne...

Jeg elsket denne boken. Leste den i ett strekk. Kunne ikke legge den fra meg.

       - BOBS AND BOOKS

 

Bestselgerforfatter Tracy Rees er av Lucinda Riley blitt utpekt som den mest lovende nye stemmen innen historisk drama, og alle bøkene hennes er blitt bestselgere i England og Norge. Rees skriver romaner med innbydende atmosfære, hvor hun fletter inn historie, dramatikk og en god dose kjærlighet. Hun er virkelig i ferd med å gjøre innmarsj i leseglade nordmenns hjerter og har allerede solgt over 200 000 solgte bøker her i Norge.

Kjøp boken her

 

Et hav mellom oss av Gill ThompsonEt hav mellom oss

av Gill Thompson

Gill Thompson har skrevet en varmhjertet, historisk feelgoodroman om å kjærlighet, tap og om aldri å gi opp.

Et hav imellom oss åpner øynene for uretten som er gjort mot så mange. Inspirert av ekte hendelser får vi fortellingen om en mor som kjemper for å finne sin sønn. Vandrende rundt i Londons gater etter et luftangrep husker hun ikke hvem hun er, bare at hun har mistet noe svært verdifullt. En liten gutt på et barnehjem venter forgjeves på sin mor. Da han blir satt på en båt på vei til Australia, med løfter om en lys tilværelse foran seg, lurer han på hvordan moren vil klare å finne ham så langt borte. Med et stort hav mellom dem. I Australia får en ensom hustru ansvaret for den foreldreløse gutten. Men hva skal hun gjøre da hun en dag oppdager at hans mor lever og leter etter ham? Skal hun fortelle sannheten og risikere å miste barnet som er blitt hele hennes liv?

En fortelling som vil berøre alle. Må leses!

       - BY THE LETTER BOOK REVIEWS

 

Gill Thomspon er en britisk forfatter som skriver oppslukende og hjerteskjærende bøker basert på historiske hendelser. Hun er engelsklærer med mastergrad i creative writing. Debutromanen Et hav mellom oss ble nummer 1 på bestselgerlistene for e-bøker og fikk strålende omtaler verden over.

Kjøp boken her