Stuepiken er mesterlig fortalt, med et smart og originalt plott. Denne feelgoodromanen gikk rett til topps på New York Times’ bestselgerliste når den ble lansert. Den fikk umiddelbart strålende anmeldelser over hele verden. Boken skal også filmatiseres av Universal, med Florence Pugh i hovedrollen.

Stuepiken Molly vil få en egen plass i hjertet ditt!

Du ser ikke henne. Men hun ser deg ...

Stuepiken er en sann glede å lese, fra start til slutt. Vi møter Molly Gray som ikke er som alle andre. Hun sliter med sosiale ferdigheter og misforstår ofte andres hensikter. Bestemoren var den som pleide å hjelpe henne med å tolke verden, men etter at hun døde, har 25 år gamle Molly selv måttet navigere gjennom livets mange kompleksiteter.

Heldigvis har Molly den perfekte jobben. Hennes forkjærlighet for struktur og for å rydde og vaske gjør henne til den perfekte stuepike. Hun finner stor glede i å iføre seg uniformen hver morgen, og sørge for at værelsene på Regency Grand Hotel blir plettfrie.

Mollys ryddige liv blir snudd på hodet den dagen hun låser seg inn i suiten til den rike og beryktede Charles Black. Der hersker det et fullstendig kaos, og Mr. Black ligger i sengen – utvilsomt død. Før hun får sukk for seg, har hun selv blitt mistenkt for drapet. Plutselig befinner hun seg i et nett av løgner og bedrag, som hun ikke for sitt bare liv forstår hvordan hun skal komme seg ut av.

 

En spennende og formidabel ny stemme. Gripende og hjertevarmt … Jeg elsket den.

      - SANTA MONTEFIORE, FORFATTER

 

Stuepiken er uimotståelig, hjertevarm, forfriskende og festlig, samtidig som den er smart og spennende. Det er bare og glede seg over denne forfriskende debuten fra Nita Prose! Stuepiken var månedens bok her i Lesepause våren 2022.

 

SE FLERE BOKTIPS FRA LESEPAUSE HER