Mordene på Fleat House av Lucinda Riley

Dette er en kriminalroman som Lucinda Riley skrev i 2004, men som først ble utgitt i 2022. Internatskolen i fortellingen er inspirert av skolen i Norfolk hvor hennes egne barn gikk. Mordene på Fleat House var den eneste kriminalromanen Lucinda Riley noen gang skrev.        

Bak den perfekte fasaden finnes en grusom hemmelighet

Det plutselige dødsfallet til en elev ved Fleat House på St. Stephen’s – en privat internatskole i det dypeste Norfolk – sjokkerer både skolens elever, ansatte og foreldre. Skolens rektor er mest opptatt av å kalle det «en tragisk ulykke».

Det lokale politiet kan ikke utelukke at noe mistenkelig har skjedd, og saken fører til at den anerkjente etterforskeren Jazmine 'Jazz' Hunter kommer tilbake til politiet. Jazz trakk seg fra politistyrken i London noen måneder tidligere, av høyst private grunner, men hun går motvillig med på å lede etterforskningen som en tjeneste for sin gamle sjef.

Sammen med sin trofaste kollega Alastair Miles entrer hun skolens lukkede verden, og når Jazz begynner å granske omstendighetene rundt Charlie Cavendish’ tragiske død, tar hendelsene snart en ny og urovekkende vending.

 

Bare å glede seg!

- GURI HJELTNES, VG

 

Hun får raskt inntrykk av at Charlie var en arrogant og hensynsløs mobber, og det var mange rundt ham som både hadde motiv og anledning til å bytte ut medisinene han daglig måtte ta for å holde epilepsien sin i sjakk.

Det er tydelig at skolens ansatte beskytter hverandre. Når den unge eleven Rory Millar plutselig forsvinner, og en eldre lærer innenfor klassisk litteratur blir funnet død, forstår Jazz at hun står ovenfor viktige ledetråder, samtidig som at etterforskningen blir stadig mer komplisert.

Dette viser seg å bli den vanskeligste drapsetterforskningen i hennes karriere, for Fleat House skjuler hemmeligheter som er mørkere enn Jazz noen gang kunne forestilt seg.

 

SE FLERE BOKTIPS FRA LESEPAUSE HER