Sommerens 5 beste feelgoodbøker i pocket er storslåtte internasjonale bestselgere. Det er de sterke historiene, de gripende fortellingene og de lettleste romanene, fulle av følelser og drama. Feelgoodbøker gir livet mer solskinn!

Rachel er tilbake av Marian Keyes pocket

Rachel er tilbake

av Marian Keyes

Rachel er tilbake suste rett til topps på norske bestselgerlister, og er perfekt sommerlesning!
Som i alle Marian Keyes bøker blandes humor med alvorlige temaer. Det er hjertevarmende og lattermildt morsomt hele veien, og virkelig gjennomtenkt; det føles som om forfatteren er i en egen liga i feelgoodsjangeren.

Rachel er tilbake bringer oss igjen til den kjente verdenen til Walsh-familien, og det er herlig å være tilbake i deres hyggelige selskap. Det er over tjue år siden sist vi møtte henne på nittitallet. Da var Rachel Walsh skikkelig ute å kjøre, men et opphold på rehab forandret alt, og livet ble etter hvert veldig bra.

Hun er nå avhengighetsrådgiver ved The Cloisters, rehabiliteringssenteret der hun selv var pasient i boken Rachels ferie. Den langhårede, skinnbuksekledde Luke Costello er ute av bildet og hun har en ny kjæreste som liker klatring, klassiske biler og meditasjon (heldigvis ikke alt på en gang). Rachel er avholds, klarer å holde hunden sin Crunchie i live, og har til og med begynt med hagearbeid.

Da Luke plutselig dukker opp igjen, blir tilværelsen igjen kaotisk og uoversiktlig. Hun trodde hun hadde landet. At alt var som det skulle. Er hun i ferd med å oppdage at uansett hvor gammel man er, så kan alt endre seg?

 

Fantastisk! Hjertevarm, klok og svært underholdende.

      - OBSERVER

 

Boken er en frittstående oppfølger til Marian Keyes' braksuksess Rachels ferie som utkom for 25 år siden. Den kan leses som en frittstående roman, og du trenger ikke å være kjent med tidligere bøker for å forstå alt, men leseopplevelsen kan bli enda bedre hvis man har lest første boken om Rachel.

 

I skyggen av vinrankene av Julianne MacLean pocket

I skyggen av vinrankene

av Julianne MacLean

Drømmer du om å arve en vingård i Italia? Da er boken I skyggen av vinrankene av forfatter Julianne MacLean en perfekt virkelighetsflukt! Dette er en feelgoodroman som tar oss med på en storslått reise i kjærlighet, hemmeligheter, tap, lengsel og bedrag – og viktigst av alt: den viser oss betydningen av familie.

 

Frodige beskrivelser og fine detaljer gjør at du føler du puster inn den toscanske luften, og de dype røttene av sannhet og løgner får deg til å tenke over hva som er riktig og galt.

      - DONNA ALWARD, FORFATTER

 

I skyggen av vinrankene er en nydelig og fengende feelgoodroman om en kvinne som arver en vingård i Toscana – og de mystiske omstendighetene rundt en tragisk familiehemmelighet. Sett deg godt til rette, nyt hver side og du vil føle at du puster inn den toscanske luften.

 

Rosehagen av Tracy Rees pocket

Rosehagen

av Tracy Rees

Nå er Rosehagen endelig her i pocket! Tracy Rees har allerede solgt over 200 000 feelgoodbøker i Norge og har på kort tid blitt norske leseres favorittforfatter. Hun går alltid rett til topps på norske bestselgerlister.

Rosehagen er et oppslukende historisk drama fra London i 1895, fylt med spenning og dramatikk. For tolv år gamle Ottilie Finch er London en spennende lekeplass å utforske. Familien hennes har nylig flyttet fra Durham til Hampstead for å komme vekk fra en skandale, men det er Otty lykkelig uvitende om. Den eneste mørke skyen i hennes hverdag er morens mystiske sykdom, som holder henne lenket til sengen.

Da ungjenta Mabel får tilbud om å bli Mrs. Finchs selskapsdame, redder det henne fra fattigdommen ved kanalene. Hun finner snart ut at tilstanden i dette husholdet ikke er så harmonisk som det først fortoner seg, og hun blir viklet inn i hendelsen som fikk familien Finch til å flykte fra sitt forrige hjem.

 

En fengslende roman, der leseren blir revet med av det historiske dramaet.

       - WOMAN'S WAY 

   

Rollene og holdningene til kvinner på slutten av viktoriatiden, og den spirende kvinnefrigjøringen, er spesielt gripende. Historien balanserer perfekt mellom å være et historisk drama og en fengende virkelighetsflukt som man bare kan forsvinne inn i. Dette er en feelgoodroman du kan glede deg til!

 

Minneskrinet av Kathryn Hughes pocket

Minneskrinet

av Kathryn Hughes

Minneskrinet er en uforglemmelig, rørende og tidløs fortelling om kjærlighet og krig, som du aldri vil glemme. Likte du Nattergalen av Kristin Hannah, er dette boken for deg! Dette er enn vakker og hjerteskjærende kjærlighetshistorie fra andre verdenskrig. Dette er ekte leselykke, en feelgoodroman som gjør deg varm innvendig!

Jenny Tanner åpner skrinet hun har tatt vare på så lenge. Det inneholder hennes mest dyrebare minner. Blant dem en liten stein, en utskjæring, og et avisutklipp som hun nesten ikke orker å lese. Etter krigen la hun igjen en del av sitt hjerte i fjellandsbyen i Italia. Selv om det vil gjøre vondt, må hun tilbake dit – en siste gang for å ta farvel med fortiden.

 

Kathryn Hughes er dronningen av historiske romaner.

      - THE WRITING GARNET

 

Kathryn Hughes er den internasjonalt anerkjente bestselgerforfatteren av Brevet, Hemmeligheten, Nøkkelen og Løftet. Forfatterens første roman, Brevet, gikk rett inn på Kindles bestselgerliste og lå der sammenhengende i 130 dager. Romanene hennes er blitt oversatt til 28 språk.

 

Hennapiken av Alka Joshi pocket

Hennapiken

av Alka Joshi

Hennapiken åpner en dør inn til en verden som er både frodig og fascinerende, sterk og grusom. En modig, ambisiøs og vakkert skrevet roman om India. Om klasse, identitet, kjærlighet og bedrag. Hennapiken har et rikt språk, som skaper en sterk og uforglemmelig fortelling.

Møt 17 år gamle Lakshmi som flykter fra sin voldelige ektemann til det pulserende 1950-tallets Jaipur, Den rosa byen. Med tiden blir hun en etterspurt hennakunstner og vinner fortroligheten til velstående overklassekvinner. Men selv om hun kjenner til alle deres hemmeligheter, kan hun aldri røpe sine egne.

Lakshmi er kjent både for sine spesielle hennategninger og sine kloke råd, men hun må trå forsiktig, for mange misunner henne posisjonen hun har fått. Rykter kan ødelegge hennes omdømme og levebrød. Da ektemannen en dag plutselig dukker opp, står alt hun så omhyggelig har klart å bygge opp, i fare for å kollapse.

 

Fenget meg fra det første kapittelet til den siste siden.

      - REESE WITHERSPOON

 

Forfatteren Alka Joshi er født i India og oppvokst i USA. Hennapiken ble valgt til hovedbok i Reese Witherspoons bokklubb. Den gikk rett til topps på bestselgerlistene til New York Times, og nå lages det TV-serie, der Frieda Pinto både er produsent og spiller hovedrollen.

 

 

SE FLERE BOKTIPS FRA LESEPAUSE HER