read hour markeres 8. september

Read Hour-kampanjen feirer FNs internasjonale dag for lese- og skriveferdigheter. Bli med å ta en lesepause du også, 8. september mellom kl. 19-20. Les alene eller sammen med noen du er glad i.

Internasjonal dag for lese- og skriveferdigheter

Mer enn 773 millioner mennesker kan ikke lese og skrive, og FN vil gjennom denne dagen minne verdenssamfunnet på at lesing, skriving og rett til utdanning er en del av menneskerettighetene våre. Dette er også viktige verktøy i kampen mot analfabetisme og det å bygge bærekraftige samfunn.

Om READ HOUR

Kampanjen Read Hour ble startet i Finland i 2019. Inititativet har spredd seg til flere land, og dette er første gang Norge er med på Lesetimen. Kampanjen ønsker å oppmuntre alle til å lese en time denne dagen, men med spesielt fokus på å få barn og unge til å lese mer.

Les det du vil!

Det spiller ingen rolle hva du leser, bare du leser. Det er tanken bak Read Hour. Uansett hva du velger å lese, om det er bok, tegneserie, magasin eller brukerveiledningen til støvsugeren, så er det viktigste at du faktisk leser.

Hvis du vil dele din lesetime i sosiale medier så tagg gjerne bildene med #lesetimen og #readhour slik at vi kan inspirere hverandre.

Boktips for barn og ungdom

Lesing er et viktig verktøy å lære for alle barn. Vi vet at gode historier kan gjøre det lettere å både lære, og like, å lese. Derfor har vi funnet frem til noen bøker som garantert vil falle i smak hos de yngre leserne, og som hele familien gjerne kan kose seg med sammen.

 

Bøker fra Mummidalen

Disse bøkene passer for barn fra 3-6 år.

Mummidalens alfabet av Tove Jansson (Innbundet)

Mummidalens alfabet tar oss med på en vandring rundt i Mummidalen, samtidig som den er en morsom introduksjon til bokstavenes verden.

 

Den fantastiske Mummidalen av Amanda Li (Innbundet)

Den fantastiske Mummidalen er en høytlesningsbok inspirert av filmene og tv-seriene de siste årene. Boken er full av morsomme historier og vakre illustrasjoner.

 

Serien om Musse & Helium

Denne serien passer for barn fra 6-9 år.

Musse og Helium 1: Mysteriet med hullet i veggen av Camilla Brinck (Innbundet)

Bøkene om Musse og Helium er et fantastisk univers, fylt av kunnskap og underholdning, vennskap og sosial kompetanse. De to små musene Musse og Helium tar oss med på eventyr der de løser mysterier og kjemper det gode sin kamp. Dette er fine bøker for hele familien!

 

Kjendiskjæreste-serien

Bøkene passer for barn og ungdom fra 11-16 år.

Kjendiscrush av Kirsti Kristoffersen (Innbundet)

Kjendiscrush er første bok i en trilogi skrevet av Kirsti Kristoffersen.

Dette er en nydelig feelgoodserie for større barn og ungdom, om Karoline som blir forelsket i en superstjerne, og alt det fører til. Her er det duket for kjærlighet og dramatikk!

 

SE FLERE BOKTIPS FRA LESEPAUSE HER