Årets beste påskebøker boktips Lesepause

Hva er vel mer perfekt selskap enn en god bok? Hvis du er en av de som foretrekker å krype opp i godstolen med en bok har vi noen boktips til deg. Enten du liker spennende krimbøker eller en fin feelgoodroman – her finner du noe for enhver smak. God lesepause!

Skandalen av Tracy Rees (Innbundet)

Skandalen

av Tracy Rees

Skandalen er en nydelig historisk roman fra Tracy Rees om tre sterke kvinner i viktoriatidens London, som lærte hvordan de skulle ta de viktige og riktige valgene i livet sitt. Dette er en roman full av gleder og fristelser!

En velstående arving ...

London 1897. Rowena Blythe er rik, privilegert og vakker. Nå nærmer hennes tjuefireårsdag seg, og det forventes at hun skal gifte seg – og gifte seg godt.

En upassende forbindelse ...

Foreldrene bestiller et portrett av Rowena i den hensikt å sementere hennes status som vakker sosietetskvinne. Bartek, kunstnerens unge assistent, er svært ulik andre menn Rowena har møtt. Han er en spennende og romantisk bohem. Mens overklassen venter på kunngjøringen av Rowenas forlovelse, er det Bartek som har fanget Rowenas hjerte.

En skandale i sosieteten ...

Rowena vet at hennes foreldre aldri vil godta Bartek, som i deres øyne ikke er noe mer enn en fattig utlending. Men følelsene vokser seg sterkere, og hun har ingen å snakke med om dette. Våger hun å risikere alt for kjærligheten?

 

Tracy Rees er en fantastisk ny stemme innen historisk drama.

       - LUCINDA RILEY

 

Tracy Rees har tatt norske lesere med storm og har allerede solgt over 270 000 bøker i Norge.

 

Den eneste veien er opp av Carole Matthews (Heftet)

Den eneste veien er opp

av Carole Matthews

Carole Matthews’ bøker er en oase i hverdagen – de gjør deg varm i hjertet og glad i sjelen. Den eneste veien er opp er en sjarmerende fortelling om en søkkrik familie som plutselig står på bar bakke, og om hva mye motgang kan gjøre med en familie.

Hva gjør du når du ikke har mer igjen å miste?

De hadde alt; luksuriøse ferier på eksotiske steder, den beste privatskolen for sine to barn, og et nydelig hjem i landlige omgivelser.

Da Laurence mister jobben, og huset og alle eiendelene deres blir beslaglagt, blir livet snudd helt på hodet. Familien har ingen steder å gjøre av seg, og ender opp i en sosialbolig i et skummelt strøk, der de må forsøke å lappe sammen tilværelsen. Lily drømmer om å vende tilbake til luksuslivet, men noe skjer underveis. Med hjelp av nye venner, litt hell og mye besluttsomhet, vil hun snart få opp øynene for hva som virkelig betyr noe i livet.

 

Vittig, morsom og utrolig gripende.

       - HEAT MAGAZINE

 

Carole Matthews bøker er et pustehull i hverdagen. Dette er hjertevarm leseglede.

 

Barna fra Warszawa av Kelly Rimmer (Heftet)

Barna fra Warszawa

av Kelly Rimmer

Barna fra Warszawa er en tankevekkende og vakker roman. En intens og gripende fortelling om grusomhetene i gettoen i Warszawa. Du får et portrett av vår histories mørkeste timer og av en foreldreløs jente som søker etter sin plass i verden. Dette er en sterk og tankevekkende fortelling om livet, motstanden, overlevelsen og kjærligheten.

Våren 1942 er Elzbieta Rabinek oppmerksom på den økende uroen rett utenfor hjemmet hennes i Warszawa. Hun liker ikke tyskerne som patruljerer i gatene og som ilegger dem portforbud. Bortsett fra det har hun ikke tenkt så mye på hva som skjer bak veggene som omringer hennes jødiske naboer. Hun kjenner godt til tyskernes brutalitet, og skjuler derfor sin identitet.

Naboen Sara er sykepleierske i gettoen. En dag hun blir med henne dit, kommer Elzbieta for første gang ansikt til ansikt med krigens grusomme virkelighet. Hun møter også jevnaldrende Roman, og et skjørt, men dypt vennskap vokser fram mellom dem. Da Romans foreldre tvinges til å velge mellom å gi fra seg hans nyfødte søster eller se henne sulte, får han nok, og blir med i den jødiske motstandsbevegelsen. Men hans overmot vekker tyskernes oppmerksomhet, og på den måten setter han Elzbieta og familien hennes i stor fare.

 

En kjærlighetsfortelling fylt av fortvilelse, sorg, håp og godhet.

       - HERALD SUN

 

Barna fra Warszawa er inspirert av en kvinne som reddet tusener av jødiske barn under andre verdenskrig. Dette er boken vi har ventet på fra Kelly Rimmer siden bestselgersensasjonen Alt det vi ikke kan si.

 

Hushjelpen av Freida McFadden (Heftet)

Hushjelpen

av Freida McFadden

«Velkommen til oss,» sier Nina Winchester idet jeg tar henne i den elegante, perfekt manikyrerte hånden. Jeg smiler høflig mens jeg ser meg rundt i de flotte omgivelsene. Å jobbe her er min siste sjanse til å starte på nytt.

Hver dag gjør jeg rent i Winchester-familiens flotte hus, henter datteren på skolen og lager middag til dem, før jeg tar med meg min egen porsjon og spiser den på det knøttlille loftsrommet mitt.

Jeg prøver å overse at Nina griser med vilje bare for å se meg tørke opp. At hun forteller merkelige løgner om datteren. Og at mannen hennes, Andrew, virker mer og mer fortvilet for hver dag som går. Når jeg ser inn i de pene brune øynene hans, er det vanskelig å unngå å forestille seg hvordan det ville ha vært å leve Ninas liv. Å ha walk-in-garderoben, den dyre bilen og den perfekte ektemannen.

En gang prøver jeg på en av Ninas vakre hvite kjoler, bare for å finne ut hvordan det føles. Men hun finner snart ut at jeg har gjort det, og da jeg oppdager at døren til loftsrommet mitt bare kan låses fra utsiden, er det for sent.

Hushjelpen er blitt en eventyrlig suksess på originalspråket. Boken er foreløpig solgt til 31 land, og filmrettighetene er sikret. Dette er intens spenning fra den nye store thriller-forfatteren Freida McFadden som begeistrer lesere verden over. En intens, nervepirrende, overraskende og fengslende psykologisk thriller som får det til å gå kaldt nedover ryggen.

 

Stum sitter guden av Anna Jansson (Heftet)

Maria Wern - Stum sitter guden

av Anna Jansson

Serien om kriminalinspektør Maria Wern er nå endelig på norsk. Den internasjonale bestselgende krimforfatteren Anna Jansson er ut gitt i 20 land og har solgt over 5 millioner bøker.

Første bok i serien om Maria Wern er Stum sitter guden. Dette er fartsfylt, hyggelig spenning.

I skogen utenfor den lille byen Kronköping i Sverige blir en mann funnet brutalt myrdet – hengt og med et spyd stukket tvers gjennom magen. En gammel mann som bor i nærheten, er først på åstedet. Hunden hans er også drept og hengt opp i treet ved siden av den drepte. I trærne rundt henger det flere dyr, blant annet en hane, en kanin og en katt.

Politibetjent Maria Wern og hennes kolleger er lamslått av den bestialske forbrytelsen. Et lignende drap skjedde i Uppsala ni år tidligere, men da omkom morderen i en brann. Kan det likevel være en sammenheng? Maria velger sine egne veier i etterforskningen, og takket være hennes kløkt og stahet får de et inntrykk av morderen – et menneske så sviktet og ydmyket at galskapen har forskjøvet all virkelighetssans – og snart trekkes Maria inn i en kamp der hun risikerer å miste det kjæreste hun har.

 

Familiens hemmeligheter av Lisa Jewell (Heftet)

Familiens hemmeligheter

av Lisa Jewell

I denne medrivende spenningsromanen viser Lisa Jewell nok en gang skyhøyt nivå, og skriver fengslende og sterk thriller om hvor langt man kan være villig til å gå for å beskytte dem man elsker, og for å avdekke sannheten.

Da en pose med menneskelevninger blir funnet, knytter politiet dem til en tretti år gammel sak i Chelsea. Snart skal det vise seg at drapet på en mann i Frankrike, Lucy Lambs retur til London og jakten på en gutt fra fortiden har nær sammenheng. Og i en desperat søken etter å løse mysterier og finne svar i en fortid som hjemsøker flere, kan det vise seg at sannheten endelig kommer for en dag.

 

Fullstendig medrivende … garantert økt puls.

       - RED MAGAZINE

 

Thrillerdronningen Lisa Jewell er tilbake med en underholdende thriller. Familiens hemmeligheter skuffer ikke fansen. Perfekt for deg som liker Gillian Flynn, A.J. Finn og Paula Hawkins.

 

Blodsporet til Santa Fe av Louis Masterson (Heftet)

Morgan Kane - Blodsporet til Santa Fe

av Louis Masterson

Morgan Kane-serien er en av de største suksessene i moderne underholdningslitteratur i Norge. Et tidløst actioneventyr på amerikansk jord, med et sterkt og realistisk historisk bakteppe. Masterson har skrevet inn så mye av virkelige personer og hendelser, av utviklingstrekk i landets historie, at det er vanskelig å lese bøkene kun som rene westernromaner. Dette er action og eventyr på sitt beste!

Bøkene utgis i kronologisk rekkefølge og følger Morgan Kanes liv. Første bok i serien er Blodsporet til Santa Fe.

 

«Lenge lå skyggene blå og dype nedover fjellsiden. Sil­huetten av Sangre de Cristo-fjellene ble langsomt frem­hevet av daggryet.»

Slik åpner den aller første boken i historien om Morgan Kane. Unge, foreldreløse Morgan er 16 år, og ute på hjortejakt i skyggen av Sangre de Cristo-fjellene – mens vognlaget hans venter på nye turer på Santa Fe-sporet til og fra Fort Dodge.

Det er nå unggutten skal formes.

Det er nå han skal drepe for første gang.

Og det er nå han skal debutere med en kvinne.

Og begge deler er like skjebnesvangert og hjerteskjærende.

«Over ham hang isen i lange, kalde blå dråper. Men intet er kaldere og hardere enn tårene til en sekstenårs gutt.»

 

SE FLERE BOKTIPS FRA LESEPAUSE HER