Elly Griffiths’ krimserie om rettsarkeologen Ruth Galloway fengsler lesere over hele verden. De spennende bøkene er fulle av humor og britisk sjarm, og har et herlig persongalleri.

Jenta under jorden er første bok i den populære serien med den sympatiske arkeologen Ruth Galloway. Hun er en kvinne i tidlig 40-årene og professor ved Universitetet i Norfolk i England. Hun bor i et lite hus ved stranden og lever alene – sammen med to katter.

Da politiet finner menneskerester i saltmarkene utenfor King's Lynn i Norfolk, mistenker de at det er levningene etter Lucy Downey, en jente som ble kidnappet ti år tidligere. Men da rettsarkeolog Ruth Galloway undersøker knoklene, viser det seg – til politioverbetjent Harry Nelsons skuffelse – at de er mer enn tusen år gamle.

Helt siden Lucy ble kidnappet har Nelson mottatt mystiske brev med referanser til rituelle ofringer. Da enda en jente forsvinner og Nelson mottar et nytt brev, ber han Ruth om hjelp til å tolke brevene. Kan det virkelig være en sammenheng mellom kidnappingen av Lucy for 10 år siden og jenta som er forsvunnet nå?

Snart viser det seg at Ruth er i livsfare fordi hun hjelper politiet, og jakten på kidnapperen blir en kamp mot klokken både for den forsvunne jenta og for Ruth.

 

... jeg er forelsket i Ruth Galloway.

       - VAL MCDERMID, FORFATTER

 

For sitt forfatterskap har Griffiths mottatt The Mary Higgins Clark Award og CWA Dagger in the Library Award. Den populære forfatteren er tre ganger nominert til The Theakston’s Old Peculier Crime Novel of the Year. Hun bor utenfor Brighton med mann, to barn og en katt. Elly Griffiths-navnet er et pseudonym og hun skriver også romaner under sitt egentlige navn; Domenica De Rosa.

 

Boken kan du kjøpe her.