Sommeren er den perfekte tiden til å slappe av med en god bok, og hvis du er ute etter gripende og gode romaner, anbefaler vi fire gode bøker fra forfatteren Kristin Hannah.

Kristin Hannah er en amerikansk, prisvinnende forforfatter med stor suksess over hele verden, og hun har hatt utallige bestselgerliste-plasseringer. Hun fikk sitt store gjennombrudd med Nattergalen (2016), og den ble kåret til årets beste bok i flere amerikanske medier. Denne ble også kåret til årets beste bok i Lesepause i 2021.

Kristin Hannahs styrke ligger i at hun klarer å gi oss lesere en gripende fortelling med karakterer hvis liv skildres følsomt og realistisk.

Sannhetens øyeblikk av Kristin Hannah (Heftet)

Sannhetens øyeblikk

Kristin Hannah fortryller lesere verden over, og i Sannhetens øyeblikk briljerer virkelig den prisbelønte feelgoodforfatteren. Dette er en uforglemmelig feelgoodroman om sjalusi mellom søstre, bedrag, lidenskap og tilgivelse – og hva det betyr å være en familie.

De tre søstrene Grey har alltid vært nære. Da moren døde, og faren trakk seg inn i seg selv, hadde de bare hverandre.

Winona, den eldste søsteren, lengter etter farens anerkjennelse. Hun vil heller lese bok enn å ri på hest, og selv om hun utdanner seg til en dyktig advokat, vet hun at hun ikke er den datteren han ønsket seg.

Aurora, den mellomste, er den som megler i alle konflikter og vil at alle skal være venner, samtidig som hun selv lever i et ulykkelig ekteskap.

Den yngste, Vivi Ann, er yndlingsdatteren som tar hånd om gården og beundres av alle. Ikke minst av Luke, barndomsvennen som har vendt tilbake til den lille byen. Men Vivi Ann har fått øynene opp for den nyansatte gårdsgutten, Dallas.

Da Vivi Ann følger sitt hjerte og tar en skjebnesvanger avgjørelse, forandres alt. Plutselig blir søstrene satt opp mot hverandre, lojaliteten testes og hemmeligheter blir avslørt. Og en grusom hendelse truer med å rive livet og familien deres i stykker.

Kjøp boken her

 

Venninner til evig tid av Kristin Hannah (Heftet)

Venninner til evig tid

Romanen og Netflix-suksessen Venninner til evig tid er en rørende historie om vennskapets kraft og betydning. Kristin Hannah fletter sammen fortid og nåtid for å skape en uimotståelig fortelling om to kvinner som står sammen gjennom tykt og tynt, og som overvinner utfordringer på veien.

Sommeren 1974 har Kate forsonet seg med at hun er nederst på den sosiale rangstigen på skolen. Helt til en ny jente flytter inn i nabohuset. Tully er pen, skoleflink og målbevisst – og blir øyeblikkelig populær og omsvermet. På overflaten er de som natt og dag, likevel tar det ikke lang tid før de blir venner. De blir TullyogKate. Uadskillelige.

Det Kate ikke vet, er at Tully bærer på en vond hemmelighet som hun gjør alt for å skjule. Innerst inne ønsker hun seg venninnens liv, hennes hus og familie. Et hjem fylt av varme, godhet og kjærlighet – alt det Tully mangler.

Vennskapet overlever tre turbulente tiår. Idet de to voksne kvinnene tror de har vært igjennom det meste, skjer det noe som river forholdet deres i stykker, og som kanskje ikke lar seg reparere.

Kjøp boken her

 

De hjemvendte av Kristin Hannah (Heftet)

De hjemvendte

I De hjemvendte gir Kristin Hannah oss et dypt og realistisk bilde av hvordan et militært yrke påvirker en familie og et ekteskap. Dette er en roman om kjærlighet, tap, heltedåd, ære og håp.

Alle ekteskap har et bristepunkt. Alle familier har sine sår. All krig har en pris.

I likhet med mange ektepar har Michael og Jolene Zarkades en slitsom hverdag med barn, karriere, regninger og oppgaver, og det mens deres tolvårige ekteskap er i ferd med å gå i oppløsning.

Da Jolene blir sendt ut i militært oppdrag og må overlate til Michael å ta seg av de to døtrene går det fra vondt til verre. Som mor er det tøft for Jolene å reise fra familien, men som soldat styres hun av plikten. I brevene hun sender hjem, later hun som at alt er i orden for å skjerme familien. Men krigen kommer til å endre Jolene mer enn noen av dem kunne se for seg, og da tragedien inntreffer, må Michael kjempe sitt livs kamp for familien sin.

Kjøp boken her

 

For alle vinder av Kristin Hannah (Heftet)

For alle vinder

For alle vinder av bestselgerforfatter Kristin Hannah er en episk roman om kjærlighet, heltemot og håp. Med depresjonen i Nord-Amerika som bakteppe møter vi Elsa Martinelli, som må slåss for familiens overlevelse.

Denne historiske romanen er et dramatisk mesterverk, et uforglemmelig portrett av USA og den amerikanske drømmen, sett gjennom øynene til en av de ukuelige kvinnene hvis mot og offer skal komme til å definere en generasjon. Boken har handling fra 1920- og 1930-tallets Texas og California.

Texas 1934: En ekstrem tørke holder på å ødelegge prærien. I disse usikre og farlige tidene må hovedpersonen Elisa Martinelli, som så mange av sine naboer, ta et vanskelig valg: Slåss for jorden hun elsker, eller flytte vestover til California, på søken etter et bedre liv.

For alle vinder er en rørende fortelling om motgang, håp og styrke som gikk rett inn på første plass på New York Times’bestselgerliste. Dette er en bok som berører.

Kjøp boken her

 

Gripende leseopplevelser

Kristin Hannah fortryller lesere verden over og når du planlegger din sommerlesning, bør du definitivt inkludere Kristin Hannahs bøker på listen din. Fra den rørende historien i Sannhetens øyeblikk til de gripende fortellingene i Venninner for evig tid, De hjemvendte og For alle vinder, vil du oppleve en emosjonell reise som vil bli med deg lenge etter at siste side er lest.

Så finn din perfekte plass for en god lesepause, nyt sommerbrisen og la Kristin Hannahs bøker bli din perfekte sommerlesning!

 

Bøkene kan du også kjøpe i din nærmeste bokhandel.