Prøv dessertoppskriften fra boken Hennapiken! Her finner du oppskriften på Rabri, en indisk dessert som er enkel å lage.

Fra boken Hennapiken har vi funnet oppskriften på Rabri, en indisk dessert som er veldig enkel å lage. Denne tradisjonsrike desserten er kremet, mektig og veldig god.

Oppskriften gir ca. 10 porsjoner.

Ingredienser:

23,7 dl helmelk

4,7 dl kremfløte

1,9 dl sukker

1 ts knuste kardemommefrø

2 ss ristede mandler i skiver

6 tråder safran

 

Slik gjør du:

  • Bland melk og fløte i en dyp panne. Kok i 2 timer på lav varme mens du rører hele tiden. Skrap ned fløten som fester seg langs kanten av pannen, og rør den inn i blandingen igjen. Ikke la melken svi seg.
  • Ha 2 spiseskjeer av den varme melkeblandingen i en skål, legg safrantrådene i bløt i skålen, og sett til side.
  • Ha sukkeret oppi pannen med melkeblandingen.
  • Når melkeblandingen er kremet og redusert til det halve, tar du pannen av varmen. Kjøl ned.
  • Vend inn safranblandingen, knuste kardemommefrø og mandelskivene.
  • La stå kjølig i 4 timer.