Kanskje i et annet liv er en hjertevarm, morsom og strålende roman som viser at det finnes muligheter for lykke i alles liv.

I hvilken grad kan vi styre skjebnen? Og finnes det mer enn én stor kjærlighet? Hva hvis alt som er mulig, faktisk skjer?

Hannah er 29 år og har fremdeles ingen anelse om hva hun vil gjøre med livet sitt. Etter at hun var ferdig med å studere, har hun bodd i seks forskjellige byer og hatt utallige jobber. Nå har hun nettopp flyttet tilbake til hjembyen Los Angeles og deler leilighet med barndomsvenninnen Gabby.

En kveld de er ute og spiser, møter hun igjen sin første kjæreste, Ethan. Utpå kvelden spør Gabby Hannah om de skal dra hjemover. Like etter spør Ethan om hun vil bli med ham hjem. Hannah nøler. Hva skjer hvis hun drar hjem med Gabby? Og hva vil skje hvis hun velger å bli med Ethan? Valget viser seg å ha store konsekvenser for resten av Hannahs liv.

 

«Hallo, jeg vet ikke engang om han er gift,» sa jeg. Men jeg gjorde jo det. Jeg visste det. Og fordi jeg visste det, måtte jeg flykte vekk fra det, så langt som overhodet mulig. Så derfor sa jeg: «Vet du hva, Gabby, selv om han er gift, betyr ikke det nødvendigvis at jeg er verre for ham enn denne andre personen. Alt er lov i krig og kjærlighet.»

To uker senere fikk kona hans vite om meg og ringte og skjelte meg ut. Han hadde gjort dette før. Hun hadde funnet to andre. Og var jeg klar over at han hadde tre barn? Det var jeg ikke klar over.

Det er veldig lett å rasjonalisere sine egne handlinger når man ikke kjenner ansiktene og navnene til de personene man muligens sårer. Det er veldig lett å velge seg selv fremfor andre når alt blir abstrakt. Jeg tror kanskje det var derfor jeg holdt alt på et abstrakt nivå.

 

Kanskje i et annet liv ble KÅRET TIL SOMMERENS BESTE BOK av Glamour, USA Today, Cosmopolitan, Goodreads m.fl.