Historiefortelleren fra Casablanca av bestselgerforfatteren Fiona Valpy er virkelig en forbløffende historie, som vi anbefaler på det sterkeste. Den britiske forfatteren har skrevet nok en briljant roman som er både oppslukende og engasjerende!

Marokko, 1941: Frankrike er okkupert av nazistene, og tolv år gamle Josie har flyktet til Casablanca sammen med familien. Der skal de vente på skyss videre til USA. Alt Josie ser, lukter og hører, kjennes overveldende. Dette er en helt annen verden enn den hun reiste fra – og Josie elsker den!     

Sytti år senere ankommer en annen kvinne denne berusende havnebyen. Zoe sliter med ekteskapet, den nyfødte datteren og det nye livet på dette fremmede stedet. Men da hun finner et lite treskrin og en dagbok fra 40-tallet under gulvplankene i datterens soverom, forflyttes hun til den unge Josies indre verden. Josie så en gang utover Atlanterhavet på samme måte som henne, men kjente til et helt annerledes Casablanca.

Zoe begynner å se byen gjennom Josies øyne. Men kan et nytt perspektiv hjelpe henne med å snu tragedie til håp, og finne den støtten hun trenger for å lege sitt knuste hjerte?

 

Gripende og oppslukende …

      - HISTORICAL NOVEL SOCIETY

 

Å lese Historiefortelleren fra Casablanca føles som å ha fått en verdifull gave!

 

Se flere bøker fra Lesepause her