Barna fra Warszawa av Kelly Rimmer er en tankevekkende og vakker roman som vil fenge deg som leser. Det er en intens og gripende historie om grusomhetene i gettoen i Warszawa, et portrett av vår histories mørkeste timer og av en foreldreløs jente som søker etter sin plass i verden. En sterk og tankevekkende fortelling om livet, motstanden, overlevelsen og kjærligheten.

Våren 1942: Elzbieta Rabinek er oppmerksom på den økende uroen rett utenfor hjemmet sitt i Warszawa. Hun liker ikke tyskerne som patruljerer i gatene og som ilegger dem portforbud. Bortsett fra det har hun ikke tenkt så mye på hva som skjer bak veggene som omringer hennes jødiske naboer. Hun kjenner godt til tyskernes brutalitet, og skjuler derfor sin identitet.

 

En kjærlighetsfortelling fylt av fortvilelse, sorg, håp og godhet.

       - HERALD SUN

 

Naboen Sara jobber som sykepleier i gettoen. En dag hun blir med henne dit, står Elzbieta for første gang ansikt til ansikt med krigens grusomme virkelighet. Hun møter den jevnaldrende Roman, og et skjørt, men dypt vennskap vokser fram mellom dem. Da Romans foreldre tvinges til å velge mellom å gi fra seg hans nyfødte søster eller se henne sulte, får han nok, og blir med i den jødiske motstandsbevegelsen. Men hans overmot vekker tyskernes oppmerksomhet, og på den måten setter han Elzbieta og familien hennes i stor fare.

 

Boken ble kåret til årets beste feelgoodroman i Lesepause i 2022.

 

Se flere bøker fra Lesepause her