Søstrene fra Jersey er en ny roman fra Gill Thompson, bestselgerforfatteren av Et hav mellom oss og Barnet på plattform 1. Gill Thompson har en egen evne til å skape litterære bokperler. Hun tar leserne med på en reise gjennom tid og rom, gir innsikt i menneskelig mot og lidenskap, og minner oss om historiens betydning og relevans for dagens verden.

Gill Thompsons roman Søstrene fra Jersey er en emosjonell, følsom og vakker skrevet roman fra 2. verdenskrig. I denne historiske feelgoodromanen basert på virkelige hendelser følger vi livet til søstrene Alice og Jennie, som blir tvunget til å følge hver sin vei da krigen rammer den vakre øya Jersey.

I 1940 befinner Alice og Jennie seg i tyveårene, med livet og fremtiden foran seg. Men når tyskerne okkuperer Jersey, blir livene deres snudd på hodet. Alice blir beordret til å arbeide på et tysk sykehus, uvitende om at dette arbeidet vil føre til både stor kjærlighet og grusomme prøvelser. Jennies drømmer om studier på Cambridge blir knust av okkupasjonen, og rastløsheten driver henne til en gruppe øyboere som motarbeider okkupantene og kjemper for frihet.

I 1996 møter vi en eldre kvinne som sitter alene og ser tilbake på livet sitt. Hun minnes oppveksten på Jersey og søsterens hjertevarme latter. Krigen satte søstrenes liv på prøve og tvang dem til å skille lag, men et fast punkt i tilværelsen deres var alltid fyrtårnet, som en vei tilbake til trygghet og håp.