Jordmoren i Auschwitz av Anna Stuart er en gripende historie om håp og kjærlighet i mørke tider.

Boken ble kåret til årest beste feelgoodroman i Lesepause i 2023.

Historien om Ana Kaminski i Jordmoren i Auschwitz er en hjerteskjærende og uforglemmelig beretning om en kvinnes utrolige kamp for kjærlighet, håp, og viktigst av alt, livet, i en av de mest skremmende tidene i menneskets historie. Forfatteren bak denne mektige romanen tar leserne med til Auschwitz-leiren under andre verdenskrig, der jordmoren Ana, og hennes venninne Ester, blir kastet inn i en verden av umenneskelige prøvelser og grusomheter.

Vi møter Ana og Ester som blir dyttet gjennom porten til Auschwitz. På grunn av Anas relativt høye alder tror ikke fangevokterne at hun kan være til nytte, men Ana har verdifulle ferdigheter som kan redde liv. Med dokumentasjon som bekrefter hennes yrke, blir hun og Ester brakt til leirens fødeavdeling, hvor de blir tildelt hvert sitt fangenummer, tatovert på armene.

En jordmors rolle er å hjelpe mødrene med å bringe sine barn trygt til verden, men forholdene i Auschwitz-leiren gjør dette til en uutholdelig prøvelse. Mange av babyene er ikke ment å skulle overleve, og de få som gjør det, de sterkeste og de med de mest ariske trekkene, blir tatt fra mødrene og plassert hos tyske familier.

Midt i dette mørket og elendigheten ser likevel Ana et glimt av håp. Hun og Ester begynner å tatovere morens fangenummer på de nyfødte på et sted som ikke er så synlig, i håp om å gjenforene mor og barn når krigen en dag tar slutt. Ryktene om at krigen nærmer seg slutten gir et snev av optimisme i det som ellers er et helvete på jord.

Men så en dag legger Ana merke til en kul på Esters mage ...

Denne bemerkelsesverdig historiske romanen vil berøre hjertet ditt dypt. Den gir deg et nærbilde av de grusomhetene som ble begått under Holocaust, samtidig som den feirer styrken i menneskelig vilje og kjærlighetens kraft. Anna Stuart har skapt et litterært mesterverk som tar pusten fra deg med sin dybde, innsikt og følelsesmessige intensitet.

Jordmoren i Auschwitz er en videreføring av Anna Stuarts imponerende forfatterskap og viser hennes evne til å berøre hjerter og sinn med enestående fortellinger.

Hvis du er ute etter en bok som vil røre deg, inspirere deg og etterlate deg med en følelse av takknemlighet for livets mirakler, er Jordmoren i Auschwitz absolutt en bok du bør legge til i din leseliste. Denne romanen tar deg med på en uforglemmelig reise gjennom mørket og tilbake til lyset og minner deg om menneskets utrolige evne til å finne håp selv i de mest hjerteskjærende omstendigheter.

 

Boken kan du kjøpe her