Mary Janes uforglemmelige sommer av Jessica Anya Blau er en fengslende feelgoodbok som tar oss med til 1970-tallets Baltimore. Boken forteller historien om fjorten år gamle Mary Jane, en sjenert jente som liker å lese bøker, synge i kor og elsker å lage mat med moren sin og som finner glede i familiens abonnement på "Broadway Show Tunes of the Month" plateklubb.

Livet hennes tar en ny vending da hun får en sommerjobb som barnepike for datteren til en lokal lege, en jobb hennes mor anser som respektabel og trygg. Men bak fasaden av det respektable huset, skjuler det seg en helt annen verden. Huset er et rotete og billedlig kaos, dekorert med "Impeachment: Now More Than Ever" klistremerker, og middagene består ofte av frokostblandinger og take-away mat.

Denne sommeren blir en reise i selvoppdagelse for Mary Jane, da hun blir introdusert for en verden av sex, narkotika og rock-and-roll, samt gruppeterapi. Hun blir fanget mellom livsstilen hun alltid har kjent og fremtiden hun akkurat har innsett er mulig. Gjennom denne transformative sommeren begynner Mary Jane å forme en ny idé om hva hun ønsker i livet, og hvilken type person hun ønsker å være.

 

Lett, fengende og med fantastiske visuelle kvaliteter …
Du kan se filmen i hodet ...

       - NEW YORK TIMES BOOK REVIEW

 

Dette er en oppslukende feelgoodroman. Den fremhever viktigheten av å lære fra andre, verdien av spontanitet, og viktigheten av å stille spørsmål ved de betingelsene vi setter på kjærlighet og forhold. Dette gjør Mary Janes uforglemmelige sommer til en ideell feelgoodbok for alle som setter pris på historier om personlig vekst og selvinnsikt. Den fremhever viktigheten av å lære fra andre, verdien av spontanitet og viktigheten av å stille spørsmål ved de betingelsene vi setter på kjærlighet og forhold.

Med sin blanding av sjarmerende karakterer, 70-tallsreferanser og en dyptgående utforskning av familiedynamikk er denne boken en glimrende feelgoodroman. Den er en fryd for enhver leser som søker en hjertevarmende historie om å vokse opp, om å finne seg selv, og om den søte smaken av ungdommelig uskyld.

 

BESTILL BOKEN HER