De kalte henne Crow Mary er en historisk feelgoodroman som er like vakker som den er lærerik, og som etterlater oss lesere med en sterk følelse av beundring og med en dypere forståelse av en svunnen tid.

Dette er en mektig historisk feelgoodroman om livet til en ung kvinne som er fanget mellom to kulturer. I hjertet av historien møter vi den 16 år gamle Mary, født i Crow-stammen, som inngår ekteskap med den hvite pelsjegeren Abe Farwell. Deres kjærlighet og liv sammen tar dem fra de kjente stammelandskapene til handelsstedene i Minnesota og Canada, hvor Mary må navigere en ny virkelighet som ektemannens kone. Underveis får hun både en nær venninne og en uforsonlig fiende.

Når en tragedie rammer, og førti Nakota-stammemedlemmer blir brutalt drept, settes kjærligheten mellom Mary og ektemannen på prøve. Farwell unnlater å gripe inn, men Mary kan ikke sitte stille å se på. Hennes beslutning om å redde fem kvinner fra døden viser en kvinne med eksepsjonell styrke og integritet. Hennes kamp for rettferdighet utfolder seg i en tid og på et sted som sjelden er på urfolks side, noe som setter en ytterligere belastning på hennes allerede skjøre ekteskap.

 

… imponerende … en
oppslukende fortelling …

       - BOOKREPORTER

 

Dette er historien om Marys dramatiske liv. Her får du skjønnheten i de nordamerikanske landskapene og de innerste følelsene i et ekteskap under press. Romanen er ikke bare en hyllest til en enestående kvinnes liv, men også en innsiktsfull utforskning av kulturer, kjærlighetens komplikasjoner og de vanskelige valgene en må ta når ens hjerte og samvittighet er i strid.  

Vi gleder oss over en ny historisk roman fra Kathleen Grissom, forfatteren av bestselgerromanene Tilbake til Tall Oaks og Mellom to verdener.