Kathleen Grissom er en kanadisk forfatter som har bemerket seg med sin evne til å fange lesernes hjerter gjennom sine medrivende historiske romaner.

Hun har levende beskrivelser og en følelsesmessig dybde i sine romaner og er kjent for å berike sine lesere. Hun har etablert seg som en respektert stemme av gode underholdningsromaner. Livet hennes i dag er dypt forankret i det landlige livet på et gårdsbruk i Virginia, som hun driver sammen med sin mann. Denne nærheten til jorden kan ha inspirert noen av miljøskildringene i bøkene hennes.

 

Kathleen Grissom er en svært dyktig historieforteller. (...) En utrolig, vakkert formidlet fortelling.

       - JIM FERGUS, FORFATTER

 

Hennes litterære debut, Tilbake til Tall Oaks, ble en stor suksess, og etablerte Grissom som en internasjonal forfatter. Romanen ble omfavnet av lesere over hele verden for sin gripende fortelling og rike karakterdybde.

Hennes neste roman, Mellom to verdener, fikk også en varm mottakelse som en frittstående oppfølger og har ytterligere bekreftet hennes posisjon som en dyktig historieforteller. Med sin seneste utgivelse, De kalte henne Crow Mary, fortsetter hun å utforske komplekse karakterer og perioder i historien som gir innsikt i menneskelige erfaringer og kulturforskjeller. Denne romanen, som er inspirert av virkelige hendelser, bygger bro mellom fortid og nåtid, og åpner øynene våre for de ofte glemte fortellingene til urfolkskvinnene.

 

Grissom har evnen til å vekke fortiden til live, og belyser her en side ved amerikansk historie som få kjenner til (...) øm, fengende, dyptpløyende og lærerik (...) Styrken og motet til Crow Mary vil sitte i meg i lang tid.

       - SADEGA JOHNSON, FORFATTER

 

Bøker på norsk: