Agenten i Paris av bestselgerforfatter Kelly Rimmer er en gripende roman basert på virkelige hendelser. Boken forteller historien om modige kvinner i Paris under andre verdenskrig, deres hemmelige kamp mot nazistene, og den uforglemmelige tapperheten de viste. Dette er en hjertevarm leseopplevelse for alle som liker historiske romaner.

25 år etter krigen tenker Noah fremdeles på de farefulle årene som britisk agent i Frankrike. En traumatisk hodeskade ødela deler av hukommelsen hans, men han hjemsøkes stadig av minner om den kvinnelige agenten som reddet livet hans i det siste oppdraget. Det som gikk så fryktelig galt. Hva het hun egentlig, og overlevde hun krigen?

Datteren Charlotte vil gjerne hjelpe sin far og begynner å søke etter svar. Hun vekker på den måten til live historiene om Chloe og Fleur, kodenavnene til to kvinner hvis veier krysses i 1943, da de blir utplassert i Frankrike som hemmelige agenter. De har veldig lite informasjon og ressurser, og tar enorme sjanser for å beskytte de allierte troppene. Men det aller verste er at det finnes en dobbeltagent blant dem som de ikke har noen anelse om, som skaper frykt og kaos, og som vil påvirke både utfallet av krigen og deres liv.

 

Denne boken tok pusten fra meg. Et mesterverk.

       - SARAH JONES

 

Agenten i Paris er ikke bare en spenningsfylt roman, men også en dypt rørende skildring av krigens brutalitet og de usynlige helter som kjempet mot den. Kelly Rimmer fanger leserens hjerte med sin detaljerte skildring av kvinnelig vennskap og styrke, og gir oss en uforglemmelig roman.